WTN - Máriatövis komplex csepp

(50 ml)
Májműködés és májvédelem támogatása liposzómába zárt szilibinnel és szilimarinokkal!

A máriatövismag kivonatokból készült termékek minősége igen eltérő tud lenni. Vannak teljesen hatástalanok is, mert a jó minőség biztosításához több dologra érdemes figyelni:

I. A májműködés szempontjából nem a szilimarinok, hanem a szilibinek a fő hatóanyagok.
II. Az egészség szempontjából nem mindegy, hogy milyen oldószerrel készül a kivonatolás.
III. Alapból a szilimarinok, így a szilibinek is gyenge biohasznosulással rendelkeznek, így ha ezeket a hatóanyagokat, valamilyen biohasznosulás-növelő technológia is kíséri, az mindenképpen javítja a hatóanyagok hasznosulását és így a termék minőségét.

kb. 2 havi adag, ami havonta mindössze kb. 1890 Ft
Részletekért görgess lejjebb!

3,780 Ft

  • Kártya ár: Ft
Az alábbi kiegészítő termékek jelentős mértékben hozzájárulhatnak az általános egészség megőrzéséhez:
Összességében tehát a WTN máriatövismag komplex:
 • Garantáltan nagy szilibin koncentrációval rendelkezik (az I/4. pontban leírtak szerint).
 • Etil-alkohollal lett kivonatolva, mert ez esetben nem maradnak az anyagban egészségkárosító oldószermaradványok.
 • A biohasznosulás növelése végett a hatóanyagokat liposzómába zártuk.
 • Az összes használt technológiai segédanyag növényi alapú, kiváló minőségű, sokszor bio növényekből készült kivonat.
 • Tartósítószer-mentes! A termék eltarthatóságát lizin aminosavval és kevert tokoferolokkal biztosítjuk.
 • Vegán termék!
Mit érdemes tudni a máriatövismag olajokról?

A máriatövis magjának májra gyakorolt gyógyító hatása közismert, ugyanakkor érdemes tudni, hogy a fő hatóanyagok nem zsíroldékonyak. Tehát a máriatövismag-olajban sokkal kisebb koncentrációban vannak jelen az ebből a szempontból legfontosabb hatóanyagok (szilimarin/szilibin), mint pl. egy alkoholos vagy acetonos kivonatban.

Mire jó a máriatövis és melyek a hatóanyagai?

A máriatövis támogatja az epe- és májműködést, csökkentheti a koleszterinszintet, valamint részt vesz a májsejtek regenerációjában is. Ezen kívül a fő hatóanyagának erőteljes antioxidáns, gyulladáscsökkentő és -gátló, immunmoduláns és daganatmegelőző hatást is tulajdonítanak. A legtöbb ember, a máriatövis fő hatóanyagaként a szilimarint ismeri. Az már kevésbé köztudott, hogy a szilimarin, nem egy hatóanyag, hanem egy flavonolignán-komplex (13 különböző flavonolignán típust foglal magába), amelynek a máj tekintetében a fő aktív alkotóeleme a szilibin (szilibin A és szilibin B keveréke).

A máriatövis szilimarin vagy flavonolignán-komplex koncentrációja rendkívül széles skálán változhat. Befolyásolhatja a talaj minősége, a csapadék mennyisége, valamint a földrajzi-, éghajlati- és mezőgazdasági tényezők is. Utóbbi esetében lényeges szempont például az is, hogy a magokat mikor vetették el, mikor voltak öntözve és a betakarítás a növény mely fejlődési szakaszában történt. Különböző fejlődési szakaszokban ugyanis megfigyelték, hogy változik a szilibin koncentráció, például virágzáskor betakarított növény esetében csökkent értéket azonosítottak. Ezen változók hatásának a kiküszöbölése miatt célszerű, minden esetben olyan készítményt választani, ami standardizált kivonatként tartalmazza a szilimarint és a szilibint.

WTN Máriatövis komplex csepp

Összetevők: tisztított víz, organikus glicerin, máriatövismag kivonat, gliceril/citrát/laktát/linoleát/oleát, lecitin, etil-alkohol, organikus narancshéjolaj, kevert tokoferolok, xantángumi, lizin aminosav, citromsav.

WTN Máriatövis komplex csepp használati javaslat:
 • Ajánlott mennyiség: napi 3 pumpányi folyadék nyelv alá fújva.
 • Lehetőség szerint az első főétkezés előtt fél órával, érzékeny emésztőrendszer esetén étkezéssel vagy étkezés után.
 • Minden esetben határozott mozdulattal kell lenyomni a pumpát!
 • Használat előtt felrázandó!
 • A máriatövis enyhén ösztrogénes hatású gyógynövény, éppen ezért mi a női ciklushoz igazított alkalmazását javasoljuk – a ciklus első felében, a menstruáció első napjától az ovuláció bekövetkeztéig (kb.14-16. ciklusnap).
F i g y e l m e z t e t é s
 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
Hatóanyagok minősége: A különböző minőségi szintek a következők:

1. A legkisebb hatékonyságúak a máriatövis őrletek. Jellemző jelölése a címkéken: máriatövis kivonat.

2. A standardizált kivonatok, ahol 10-80% szilimarin koncentráció a garantált. Jellemző jelölése a címkéken: máriatövis kivonat, 80% szilimarin.

FONTOS: A szilimarint 13 különböző flavonolignán alkotja, amelyek közül a szilibin a legfontosabb a májműködés szempontjából. A szilibin koncentrációja viszont igen széles tartományokban változik, akkor is, ha az adott kivonatban garantált a 80%-os szilimarin koncentráció. Ez a széles tartomány azt jelenti, hogy vannak olyan kivonatok, amelyekben 0% szilibin van (helyette vannak más szilimarinok) és olyanok is, ahol a 80% szilimarinból 61% a szilibin. Nyilván ez utóbbi kivonat lesz a leghatékonyabb.

3. Olyan standardizált kivonatok, ahol a szilimarinok mellett a szilibinek koncentrációja is garantált. Jellemző jelölése a címkéken: máriatövis kivonat, 80% szilimarin, 30% szilibin.

4. Olyan termékek, amelyekben a szilibinek koncentrációja a legnagyobb, hiszen a májtámogatást illetően szilibin A és B a fő hatóanyagok, nem pedig az egyéb szilimarinok. Ez esetben tehát a szilimarinok csak egy stabilizáló mátrixot adnak a szilibinek köré.

A jó minőségűnek tekinthető, standardizált máriatövismag kivonatok esetében fontos kérdés, hogy a kivonatolási eljárás során milyen oldószert használnak. Az oldószer ugyebár azt határozza meg, hogy milyen hatóanyagok oldódnak ki az adott növényi részből.

A máriatövisnél ez vagy aceton, vagy etil-alkohol lehet. A végén mindkettőből marad egy kicsi a standardizált kivonatban.

Az aceton nem túl egészséges, ezért sokkal érdemesebb az etanolos kivonatolással készült kivonatot választani. Ez rendszerint nincs feltüntetve a címkén, ezért célszerű a gyártót megkérdezni.

Mind a szilibinek, mind a szilimarinok biohasznosulása kicsi, amit úgy lehet valamelyest megnövelni, hogy nagyobb koncentrációban alkalmazzák őket. Ez a gyártónak extra költséget, a vásárlónak drágább terméket jelent.

A liposzómák alkalmazása sokkal jobb műszaki megoldásnak tekinthető a biohasznosulás javításában, ami viszont csak zsíroldékony hatóanyagokra alkalmazható jó hatásfokkal.

A WTN liposzómás technológia segítségével a szilibint és a szilimarinokat, ezért először „zsíroldékonnyá” tettük, majd liposzómába zártuk őket. Így jelentősen sikerült megnövelni a biohasznosulást.

 

Kapcsolódó termékek

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza a webshopba