PRAEVENTUM - Prémium Migrén Teakeverék

Adagolás: A migrén teakeverékünk fogyasztásnál kiemelten fontos a rendszeres és hosszú távú használat. Súlyosabb esetekben napi egy, enyhébb eseteknél heti 2-3 csésze tea folyamatos fogyasztását ajánljuk legalább 3-6 hónapig. Az elkészített tea nem alkalmas migrénes-fejfájásos rohamok azonnali csillapítására.
 
(100g)

A migrén rohamokban jelentkező, súlyos, jellemzően féloldali görcsös fejfájás melynek sok változata ismert. Olyan erőteljes tünetekkel járhat, hogy az érintett gyakran csak arra vágyik, hogy sötét helyre lefeküdjön, és kivárja a roham végét ami akár 4-72 órán keresztül is tarthat. A migrénes fejfájás népbetegség! A lakosság több mint 10%-át érinti, amely a nőknél hatványozottabban fordul elő. A fejfájás és migrén megelőzhető, illetve kezdeti stádiumában jól kezelhető speciálisan erre a célra alkalmazott gyógynövényekkel. Rendszeres használatuk nagyban hozzájárul a migrénes rohamok elkerüléséhez.
Részletekért görgess lejjebb!

From 3,990 Ft

  Reset options
  Reset options
  • Kártya ár: Ft
Az alábbi kiegészítő termékek jelentős mértékben segíthetnek a fennálló probléma eredményes kezelésében:
-
+
31 598 Ft.
-
+
31 598 Ft.
-
+
5,490 Ft
-
+
5,490 Ft
-
+
5,200 Ft
-
+
4,280 Ft
-
+
5,800 Ft
-
+
6,838 Ft
Az ajánlott termékek egyesével is elérhetőek, azonban az egyöntetű szakmai javaslatunk az, hogy a kívánt hatás elérése érdekében a fenti teljes csomagot használja.

PRAEVENTUM – Prémium Migrén Teakeverék összetevők: Őszi margitvirág, Gyömbér, Citromfű, Orvosi zsálya, Citromhéj, 

Őszi margitvirág / Tanacetum parthenium

A migrén megelőzésére és enyhítésére összeállított Praeventum Prémium teakeverék különleges és legfontosabb összetevője az Őszi margitvirág. Fő hatóanyaga a partenolid gyulladáscsökkentő, értágító és enyhén nyugtató hatású. Mivel a migrén oka gyakran az agyi erek görcsös összehúzódása, ezért kitűnően használható migrénes panaszok enyhítésére, és a leveleiből készült tea napi rendszeres fogyasztása gátolhatja a migrén kialakulását. A virágokat leforrázva fejfájás és ízületi fájdalmakat enyhítő teát készíthetünk. Az Őszi margitvirágot Európában évszázadok óta alkalmazzák ilyen célokra.

Gyömbér / Zingiber officinale

A gyömbér számos kedvező hatása közül kiemelkedik a gyulladáscsökkentő képesség. Teakeverékünket úgy állítottuk össze, hogy a gyógynövények szinergikusan egymás hatását erősítve lépjen fel a probléma megelőzése, és enyhítése érdekében. A gyömbér és az Őszi margitvirág együttes alkalmazása egymás hatását felerősítik, így képes a migrénes roham hosszát és a fájdalom intenzitását egyaránt enyhíteni.

Citromfű / Melissa officinalis 

Az orvosi citromfű ázsiai eredetű, de már Magyarországon is termesztett különleges gyógyhatással bíró növény, egyike a legrégebben használt gyógynövényeknek. Elsősorban idegerősítő és nyugtató hatásáról ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, idegnyugtatásra, és a túlzott stressz okozta fejfájás kezelésére egyaránt alkalmas. Hatékony gyulladáscsökkentő, így nem véletlen, hogy a középkor gyógyfüves emberei fejfájásra a citromfűből készített teát ajánlották.

Orvosi zsálya / Salvia officinalis 

Az orvosi zsálya a Földközi-tenger vidékéről származik. A X. század körül az arab orvosok úgy vélték, hogy a zsálya segítségével az emberi élet meghosszabbítható. A keresztes hadjáratok után az orvosi zsálya használata az Európai gyógyászatban is megjelent. A sokféle zsályafaj közül gyógyításra legalkalmasabb az orvosi zsálya. A levelek forrázata magas antioxidáns tartalma, valamint illóolaj- és cseranyag-tartalmuknál fogva fertőtlenítő, baktériumölő, vértisztító, és gyulladás gátló hatásúak. Fájdalomcsillapító hatása révén hatékonyan veszi fel a harcot a fejfájás rendkívül kellemetlen tünetei ellen, így kiemelkedő szerepet kapott a teakeverékünk összeállításnál, ahol gondosan figyeltünk a növények megfelelő arányára is.

Citromhéj / Citri fructus

Indiában fedezték fel, de a citrom importálása Európába az 1000–1200 évek magasságában kezdődött meg Palesztinából. Ma már Európa déli részein, Ausztráliában valamint Kaliforniában és Floridában is termesztik. A citromot leginkább ízesítésre használják, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni a gyógyhatásait, amelyből hosszú lista állítható össze. Vértisztító, antibakteriális, és fertőtlenítő hatású, csökkenti a vér koleszterin szintjét, és segíthet a magas vérnyomás helyreállításában, amely a fejfájás gyakori kiváltó oka. Rendkívül erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így elengedhetetlen alkotóeleme a teakeverékünknek.

Kiszerelés

1 havi adag, 3 havi adag, 6 havi adag, 12 havi adag

Kapcsolódó termékek

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza a webshopba