Naturália Mákmagolaj

250ml

A mák igen nagy kincs a magyar és a környékbeli országok ételkultúrájában. Aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, káliumban, kalciumban és vasban gazdag.

Olajáról régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedést, elősegíti a vérnyomás csökkenését. Kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően elősegíti az erek elernyedését, előnyösen hat a vérkeringésre. Normalizálja a vér koleszterinszintjét, fokozza a szervezet védekezőmechanizmusát és növeli a szellemi teljesítőképességet.

Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő hatású. A mag 18% fehérjét, 28% szénhidrátot és 41,6% olajat tartalmaz. Ezenkívül jelentős a vitamin és ásványi anyag tartalma (lásd a táblázatot) is, és kiemelkedő kalcium tartalommal rendelkezik. Természetes módon tartalmazza a kalcium hasznosulásához szükséges magnéziumot, magas a vas, kálium és cink tartalma is (közel annyi, mint a tökmagnak). Egy megfelelő, egészséges táplálkozás mellett a mák jó kalciumforrást biztosít a csontproblémák megelőzéséhez.

3,990 Ft

A Csodavárolaj termékcsalád több, mint 15 éves múltra tekint vissza. Az olajokat hidegen sajtolják!

Az eljárás lényege, hogy egy mechanikus szerkezet segítségével a sajtolandó magok egy csigaprésen keresztül haladva adják ki magukból a bennük rejlő értékes, egészséges tápanyagokat olaj formájában. Az így, kíméletesen kinyert olajaknál megőrződnek a jellemző illatok, ízanyagok, vitaminok, ásványi anyagok, és zsírsavak.

Nincs hozzáadott adalék, nincsenek vegyszerek és nincs hőkezelés.

A termékcsalád az alábbi olajokat tartalmazza:

 1. Lenmagolaj
 2. Mákmagolaj
 3. Tökmagolaj
 4. Máriatövismagolaj
 5. Len-, Mák-, Napraforgó-, Tök és Máriatövismagolaj keveréke (Mixtúra)

Kizárólag Magyarországon termelt magokból préselik. Sajtolásra – a tápanyagdús magok sajtolását 40 °C alatt végzik. A sajtolás során semmilyen vegyszert nem alkalmaznak.

Kapcsolódó termékek

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza a webshopba