Naturália Lenmagolaj

100ml

A lenmagolaj igen gazdag omega-3 zsírsavakban, különösen alfa-linolénsavban. Az alfa-linolénsav (ALA) egy esszenciális zsírsav, szervezetünk megfelelő működéséhez elengedhetetlen, előállítani azonban nem vagyunk képesek, így csak külső forrásból juthatunk hozzá. Az omega-3 zsírsavak, így az ALA is, hozzájárul az optimális agyi funkciók és az egészséges látás kialakításához és fenntartásához, valamint segítségünkre lehet magas koleszterinszint esetén.

Nagyon magas gyulladáscsökkentő hatású, különösen ajánlott az ízületi panaszok enyhítésére. A-,B-,C-, D-, és E-vitamin tartalma is említésre méltó, de a mikroelemek közül megtalálható benne kalcium, kálium, vas, kén, magnézium, foszfor, réz, nátrium, cink, jód, króm. A lignánok a növényi eredetű, női nemi hormonokkal rokon hatású, úgynevezett fitoösztrogének közé tartoznak. A lenolaj magas lignán tartalma miatta ajánlott a klimax tüneteinek enyhítésére.

A lenmagolaj értékes vitamin és zsírsavtartalmánál fogva ápolja a száraz bőrt és a fakó, töredezett hajat. Amennyiben lenmagolajjal pótolnánk omega-3 zsírsavakat, úgy naponta egy evőkanállal fogyasszunk belőle étkezést után.

3,990 Ft

A Csodavárolaj termékcsalád több, mint 15 éves múltra tekint vissza. Az olajokat hidegen sajtolják!

Az eljárás lényege, hogy egy mechanikus szerkezet segítségével a sajtolandó magok egy csigaprésen keresztül haladva adják ki magukból a bennük rejlő értékes, egészséges tápanyagokat olaj formájában. Az így, kíméletesen kinyert olajaknál megőrződnek a jellemző illatok, ízanyagok, vitaminok, ásványi anyagok, és zsírsavak.

Nincs hozzáadott adalék, nincsenek vegyszerek és nincs hőkezelés.

A termékcsalád az alábbi olajokat tartalmazza:

 1. Lenmagolaj
 2. Mákmagolaj
 3. Tökmagolaj
 4. Máriatövismagolaj
 5. Len-, Mák-, Napraforgó-, Tök és Máriatövismagolaj keveréke (Mixtúra)

Kizárólag Magyarországon termelt magokból préselik. Sajtolásra – a tápanyagdús magok sajtolását 40 °C alatt végzik. A sajtolás során semmilyen vegyszert nem alkalmaznak.

Kapcsolódó termékek

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza a webshopba